Palo Santo

Palo Santo, också känt som Sacred wood (heligt trä), är ett träslag från Sydamerika som har använts i århundraden för dess aromatiska och helande egenskaper. Det kommer främst från träden i släktena *Bursera* och *Guaiacum*, där *Bursera graveolens* är den mest kända arten som används för detta ändamål. Träet växer naturligt i länder som Ecuador, Peru, och andra delar av tropiska och subtropiska Amerika.

Traditionellt har ursprungsbefolkningar i regionen använt Palo Santo i religiösa och andliga ceremonier, där man tror att röken från det brinnande träet kan rena och rensa energi, jaga bort onda andar och skapa en känsla av frid och harmoni. Träets unika doft är söt, träig och citrusaktig, vilket gör det populärt både som rökelse och som ingrediens i parfymer och eteriska oljor.

Förutom dess användning i rituella sammanhang anses Palo Santo ha flera hälsofördelar. Traditionell medicin tillskriver det antiinflammatoriska, smärtstillande och avkopplande egenskaper. Oljan från Palo Santo används ofta i aromaterapi för att minska stress och ångest, och det sägs även kunna förbättra koncentration och kreativitet.

Hållbarhet är en viktig aspekt när det kommer till skörd och användning av Palo Santo. Eftersom trädet är skyddat i vissa regioner och dess naturliga bestånd kan hotas av överexploatering, är det viktigt att säkerställa att Palo Santo-produkter är hållbart framställda. Många ansvarsfulla producenter samlar endast in fallna grenar och träd som har dött naturligt, vilket bidrar till att bevara trädbestånden och deras ekosystem.


29,00 kr
I lager